top of page
  • Foto van schrijverAnnick

Te gast bij podcast Kelly Zegt Foert!

Soms komt er iets op je pad dat je te gek vindt voor woorden. Zoals uitgenodigd worden in de meest fantastische podcast ooit! :)


Wie mij een beetje kent, weet dat ik lichtjes verslaafd ben aan online cursussen. Ik ben dan ook al jaren fan van de geweldige Kelly Deriemaeker. Al in 2018 volgde ik de cursus Baas Over Eigen Tijd die ze samen met Anouck Meier maakte. Later volgde ook Tijdsbaas XL, alweer een cursus die mij als ADHD'er een heel eind vooruit hielp.


Kelly zelf ken ik nog langer, al van in de tijd van haar blog Tales from the Crib. De voorbije jaren leerde ze mij onder meer intermittent vasten (Vast en Zeker, waarvan ik de eindredactie op mij heb genomen) en ontdekkend dagboekschrijven (Note to Self, waarvan de deuren heel binnenkort weer open gaan). Ik weet intussen: een cursus van Kelly is nooit zomaar een cursus. Diepgaand, therapeutisch, motiverend en inspirerend zijn slechts een paar woorden die meteen in mij opkomen.


Het zal je dus niet verbazen dat ik haar podcast Kelly Zegt Foert helemaal de max vind. Er zit zo veel goed materiaal in, dat ik hem ook aan al mijn coachees meegeef als luistertip. Groot was dan ook mijn verbazing toen ik van Kelly de vraag kreeg of ze mij mocht interviewen voor een aflevering over Note to Self. Ik sprong een gat in de lucht en hoefde geen second te twijfelen. Meteen koppelde ik er een paar dagen Ieper aan. Je bent een zelfzorgcoach of je bent het niet! ;)Het resultaat werd een heel persoonlijke, kwetsbare aflevering waarin ik jullie een inkijk geef in mijn leven en wie ik ben. Kelly verwoordt het zo:

 

Ik heb de leukste en warmste cursisten, die elkaar dan vinden in de leukste en warmste online communities, en dat Annick een toffe was, dat had ik dus wel ingecalculeerd.⁠

Maar dat haar verhaal zo pakkend en inspirerend zou zijn, dat niet. In deze podcast vertelt ze hoe een parentale burn-out ervoor zorgde dat ze niet anders kon dan naar haar patronen van people pleasen en zichzelf wegcijferen kijken, en hoe een cursus ontdekkend dagboekschrijven haar hielp om dat te doen.⁠

Ze deelt wat het verschil is tussen zelfzorg en me-time, en hoe je zelf het onderscheid kunt maken. Maar ook welke plek journaling heeft in haar routine, en voor welke belangrijke shift de cursus Note to Self zorgde bij Annick. ⁠

Je hoort ook welke tools Annick gebruikt om echt in te checken bij zichzelf, en wat een paarse olifant die hartjes spuuwt daarmee te maken heeft. Het is een hele mooie aflevering, en ik ben Zelfzorgcoach.be dankbaar voor het delen van haar verhaal.⁠

 

Ik kan jullie alleen maar uitnodigen zelf ook eens te gaan luisteren, en hier te delen wat je ervan vindt of wat het met je deed. Doe maar, je mag! En je bent van harte welkom. :)


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page